SANITAT
Societat 05/03/2013

Els farmacèutics proposen nous tancaments, una recollida de firmes i anar als tribunals pels impagaments del Govern

Les mesures, que s'han proposat durant una assemblea de més de tres hores, les hauran de ratificar els col·legis professionals de les quatre demarcacions catalanes

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEn una tensa reunió a la qual han assistit uns 2.000 persones, els farmacèutics catalans han proposat una bateria de mesures de força en protesta pels impagaments del Govern.

Els farmacèutics han proposat fer nous tancaments de farmàcies, com el que ja van fer el passat mes d'octubre, però ara podrien ser repetitius. Així mateix, també han acordat acudir als tribunals per reclamar els interessos derivats dels endarreriments en els pagaments del CatSalut. Ara cobren a 120 dies quan el contracte especifica que són 35 dies, el que, segons el president dels farmacèutics catalans, Jordi de Dalmases, és un "incompliment per part de l'administració".

També buscaran la complicitat dels ciutadans i per això es proposa fer una recollida de signatures a les oficines de farmàcia per portar un document al Parlament on es posi de manifest la situació actual de les farmàcies.

Les mesures encara no són vinculants ja que les han de votar la setmana que ve els col·legis professionals de les quatre demarcacions catalanes.

stats