Societat 30/06/2012

Les farmàcies catalanes formulen 2.470 queixes i consultes la primera setmana de l'euro per recepta

Els usuaris han fet més de 4.000 trucades a Sanitat Respon amb dubtes sobre l'aplicació d'aquesta taxa i el copagament farmacèutic que comença diumenge

Ara
1 min

BarcelonaLes farmàcies catalanes han fet 2.470 trucades de queixa i consulta per l'aplicació de l'euro per recepta des que va entrar en vigor la taxa dissabte passat i fins a aquest dijous, últim dia del que s'han recollit dades, segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat. Pel que fa als dubtes dels usuaris -que poden trucar al telèfon de Sanitat Respon- es calcula que n'hi ha hagut més de 4.000 al llarg d'aquesta setmana relacionades amb l'euro per recepta i el copagament.

El Centre de Gestió de dubtes va ser habilitat en primera instància pel Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya per facilitar als professionals de les 3.000 farmàcies catalanes una línia d'atenció sobre dubtes i possibles incidències.

El pic de consultes es va produir dilluns passat -amb 620- i dijous -amb 750-. Dilluns va ser el primer dia laborable que es va aplicar l'euro per recepta i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac) va reconèixer que hi havia hagut "problemes generalitzats" pel bloqueig del sistema informàtic al matí, després d'incidències puntuals dissabte. El dijous, en canvi, va ser el dia en què el sistema informàtic va caure i això va provocar una situació caòtica a les farmàcies i que els farmacèutics demanessin als clients que tornessin per tard per poder-los atendre.

Aquest divendres es va fer públic que en aquest període la Generalitat ha recaptat 1.318.617 euros en concepte de la taxa, tenint en compte que des de dissabte fins a aquest dijous 637.570 pacients han passat pels establiments de farmàcia catalans, que han dispensat 1.533.390 receptes, de les quals 217.773 han quedat exemptes del pagament de la taxa.

stats