Salut
Societat 18/04/2011

Les farmàcies disminueixen un 12% la facturació

El nombre de receptes ha crescut un 2% el mateix període. Els farmacèutics adverteixen que preveuen acomiadar entre 2.000 i 3.000 treballadors

Agències
1 min

BarcelonaLa factura de medicaments de les farmàcies catalanes ha patit una baixada d'un 11,96% en la facturació al març, malgrat que el nombre de receptes ha seguit pujant a un 2,07%.

Les farmàcies han avisat que preveuen acomiadar entre 2.000 i 3.000 treballadors per culpa de la retallada de 1.000 milions d'euros del pressupost sanitari, segons estimacions del president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases.

Dalmases ha advertit que les 3.065 farmàcies que hi ha a Catalunya –que empleen 12.000 treballadors– podrien prescindir d'una mitjana d'un treballador per establiment. El 7% de les farmàcies de tot l'Estat tenen una "viabilitat econòmica compromesa" i no arriben a cobrar el sou mínim d'un farmacèutic. Les repercussions de les mesures econòmiques sanitàries adoptades en l'últim any han comportat, a més, una reducció de la rendibilitat de les farmàcies del 25%.

Amb la caiguda de la facturació, que Dalmases ha qualificat d'"històrica", s'ha superat en dos punts els objectius de reducció de la despesa, marcats en el 10%, per mantenir el sistema sanitari en l'actual context de crisi. “Les farmàcies catalanes ja han fet l’esforç que s’està demanant al sector”, ha assegurat.

stats