COPAGAMENT FARMACÈUTIC
Societat 27/06/2012

La patronal de les farmàcies alerta de la "impossibilitat" d'aplicar amb garanties el copagament aquest diumenge

La FEFAC ha criticat la "precipitació i improvisació" amb què el govern espanyol pretén posar en marxa aquesta mesura

Acn
1 min

BarcelonaLa Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha alertat de la "impossibilitat" d'aplicar amb la seguretat i les garanties necessàries el nou copagament farmacèutic aquest diumenge. La FEFAC ha criticat la "precipitació i improvisació" amb què el govern espanyol pretén posar en marxa aquesta mesura, i per això n'ha reclamat l'endarreriment davant el "risc" que no es respectin les condicions de pagament. Així, ha mostrat el seu "rotund desacord" pel que fa a la possibilitat plantejada per Sanitat que els ciutadans paguin tot i superar els topalls i que més tard l'administració els torni els diners.

La FEFAC, però, ha considerat que tampoc és viable la proposta del conseller de Salut, Boi Ruiz, d'aplicar un sistema transitori o manual fins que es disposi del sistema informàtic necessari per poder aplicar els topalls, que no estarà enllestit fins al setembre. Per a les federacions de ,aquest sistema provocaria un "elevat nombre d'errors" que afectarien principalment els pacients.

A més, han asseverat que les farmàcies no poden assumir més tasques administratives que dificultin o impedeixin la dispensació de la medicació als usuaris.

stats