SANITAT
Societat 18/06/2012

Les farmàcies estan preparades "de manera sòlida" per cobrar l'euro per recepta

A data d'avui, però, algunes farmàcies no tenen el sistema actualitzat per aplicar la nova taxa. El Col·legi de Farmacèutics lamenta que la "rigidesa del sistema legislatiu" hagi impedit endarrerir l'euro per recepta fins l'1 de juliol

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEl fet que la nova taxa entri en vigor el dissabte 23 de juny complica la tasca dels farmacèutics ja que hauran de canviar el sistema de facturació a meitat de mes. Per això havien demanat endarrerir l'entrada en vigor de l'euro per recepta fins l'1 de juliol.

A més, al ser dissabte, el col·legi haurà de contractar una empresa externa per atendre els dubtes dels farmacèutics. El president del col·legi, Jordi de Dalmases, ha confirmat que dissabte totes les farmàcies estaran preparades per cobrar l'euro per recepta. "Estem preparats de manera sòlida i s'han fet proves d'estrès", ha dit. Algunes, però, encara no tenen el sistema actualitzat.

També ha lamentat que se'ls faci cobrar impostos quan aquesta "no és la tasca dels farmacèutics". "Però ens hi obliga una llei del Parlament i ho farem amb el màxim de garanties", ha afegit Jordi de Dalmases.

I si algun ciutadà es nega a pagar la taxa, De Dalmases ha indicat que estarà "incomplint amb l'administració i no amb el farmacèutic".

stats