Societat 05/06/2012

El 40% dels incendis són causats per negligències

El Govern destinarà 37 milions d'euros a la campanya forestal d'aquest estiu, que el conseller d'Interior preveu "difícil i complicada"

Auri Garcia Morera
2 min

BarcelonaEl 40,86% dels incendis de l'última dècada han sigut causats per negligències, mentre que el 22,37% han sigut intencionats, segons dades del departament d'Agricultura. Després d'aquestes dues causes, el 12,53% han sigut causats per accidents, l'11,65% per causa desconeguda i l'11,11% per causes naturals.

Segons han explicat aquest dimarts els consellers Felip Puig i Josep Maria Pelegrí durant la seva compareixença en la comissió d'Interior del Parlament, els departaments d'Interior i d'Agricultura destinaran un total de 37,53 milions d'euros a la lluita contra els incendis aquest estiu.

Puig ha advertit que la campanya forestal d'enguany serà "difícil i complicada", i ha recordat que ja hi ha hagut incendis greus durant l'hivern i la primavera, i ha afegit que les previsions meteorològiques no conviden a l'optimisme. "Al mes de maig poques vegades havíem tingut un incendi tan important com el de Rasquera", ha destacat el conseller d'Interior, que també ha lamentat que les últimes previsions meteorològiques són pitjors que les de fa un mes.

Interior té previst destinar 24,14 milions a la campanya forestal, un increment d'1,3 milions respecte a la previsió de la campanya del 2011. Hi participaran un total de 6.575 efectius, dels quals 5.456 són bombers funcionaris i voluntaris, i 1.111, efectius de reforç. També estaran disponibles 35 mitjans aeris, amb nous helicòpters amb més capacitat per transportar efectius.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha explicat que "la campanya del 2011 va estar per sota de la mitjana de l'última dècada, i fins al maig del 2012 estem per sobre de la mitjana i fins i tot dels pitjors anys". En els primers cinc mesos de l'any hi ha hagut 348 incendis, que han cremat un total de 4.464 hectàrees. La direcció general de Medi Natural destinarà 13,39 milions d'euros a la prevenció d'incendis, la majoria per a la rebaixa de la càrrega de combustible dels boscos.

stats