Societat 30/04/2012

Puig deixarà que els 'indignats' acampin a la plaça Catalunya si no alteren l'ordre públic

El conseller discrepa amb el ministre de l'Interior, que creu que les acampades són "actes il·legals"

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, es distancia del ministre Jorge Fernández Díaz i anuncia que no impedirà que els 'indignats' acampin a la plaça de Catalunya, com van fer fa un any, si no hi ha cap risc per a la seguretat o per a l'alteració de l'ordre públic. Amb tot, en una entrevista a TV3, Puig ha evitat discrepar públicament del ministre de l'Interior: "Ell té el seu criteri i suposo que ha observat el principi de legalitat allà on té competències, però a Catalunya respectarem el dret a manifestació i el dret dels ciutadans de poder gaudir de l'espai públic, en un sentit o un altre".

La setmana passada, Fernández Díaz va advertir al moviment 15-M que les acampades són "actes il·legals". "Evidentment, les acampades són il·legals. Les manifestacions es fan en el marc de la llei, i no només s'han de respectar, sinó també protegir-les, sempre que s'exerceixin en el marc de la llei", va assenyalar el ministre quan se li va preguntar sobre la intenció del moviment del 15-M de manifestar-se el 12 de maig i acampar a la Puerta del Sol fins al dia 15, coincidint amb el seu primer aniversari. El moviment 15-M de Barcelona té previst fer el mateix. El col·lectiu ja ha convocat a través de les xarxes socials una manifestació "cívica i pacífica" que arrencarà a les 18 h del 12 de maig a la plaça Catalunya i culminarà amb una nova acampada.

Segons han explicat a l'agència EFE fonts del col·lectiu 15-M, la intenció del moviment és no enfrontar-se en cap moment a la policia, si l'autoritat vol impedir aquesta acampada, i respondre de forma pacífica. "Anirem a acampar a un altre lloc si no ens deixen", ha dit un membre d'aquest col·lectiu, que vol preservar per damunt de tot el caràcter pacífic de la protesta i no deixar que grups violents espatllin el dret ciutadà a la manifestació.

stats