SOCIETAT
Societat 31/05/2011

Puig denuncia l'existència d'imatges i missatges falsos a la xarxa per desprestigiar els Mossos

El conseller d'Interior diu que alguns usuaris s'han fet passar per agents dels Mossos a Twitter per crear mala maror. També critica un vídeo manipulat d'un agent que intentava desallotjar un home amb cadira de rodes quan en realitat l'"estava protegint"

Redacció
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha denunciat aquest matí en una entrevista a TV3 el joc brut d'alguns usuaris d'internet per fer córrer "imatges distorsionades" sobre les càrregues dels Mossos d'Esquadra de divendres passat a la plaça de Catalunya. Puig no ha pogut confirmar ni desmentir si el missatge al mur del Facebook que circula des de fa unes hores per la xarxa l'ha escrit un agent de la Guàrdia Urbana, tal com publica avui El País. "Això meu ha estat com estar en una pastisseria i no poder tastar ni un trosset de pastís", diu el missatge del suposat agent.

Puig ha denunciat que falsos Mossos d'Esquadra han escrit missatges pel Twitter per embrutar la imatge del cos. "Tots els missatges que vam comprovar ahir de suposats Mossos al Twitter eren falsos; no els havien escrit agents del cos", ha dit el conseller d'Interior.

També ha recordat que va circular un rumor dissabte a la nit d'un acampat ferit "que havia estat operat a vida o mort amb la melsa destrossada". La informació era falsa.

També s'ha referit al vídeo d'un home amb cadira de rodes suposadament atacat pels Mossos, que també ha circulat per la xarxa. Puig diu que les imatges estaven manipulades i que "la seqüència real demostra que en realitat el que feia l'agent era protegir una persona amb cadira de rodes". En aquestes imatges es veu com el mosso en cap moment carrega contra la persona asseguda.

El conseller creu que les microcàmeres que vol fer instal·lar a alguns antiavalots en part han de servir per donar "més contrast" a les que ofereixen els mitjans de comunicació i mostrar així el que pateixen els mossos, "que normalment no es mostra".

stats