Societat 31/01/2013

El fenomen 'informer', en mans de la policia: els Mossos ja investiguen sis denúncies

La policia ha rebut cinc denúncies individuals i una del director d'una escola per un cas que afecta set alumnes menors d'edat. Es tracta de casos d'injúries per comentaris ofensius

Ara
1 min

BarcelonaProcés meteòric: el fenomen 'informer' i 'gossip' que ha esclatat recentment a la xarxa ja està en mans de la policia. Els Mossos d'Esquadra ja han rebut sis denúncies que estan investigant: cinc d'individuals i una presentada pel director d'una escola en representació de set alumnes menors d'edat afectats, de manera que són 12 el total de persones afectades.

Es tracta de casos que poden ser injúries: un delicte si són greus o una falta penal si són lleus. La policia recomana que les persones que es trobin afectades per un contingut ofensiu publicat en aquestes aplicacions es posin en contacte amb l'administrador de la pàgina perquè retiri el contingut injuriós.

I si les injúries o calúmnies són greus, els Mossos insten les víctimes a presentar una denúncia en una comissaria.

A més a més, els Mossos d'Esquadra apel·len a "la responsabilitat social de tots els usuaris per tal que es faci un bon ús d'aquests serveis, tenint en compte que la informació publicada a internet arriba a molta gent i es difon a una velocitat molt elevada". També recomanen que "pares, mares i tutors tinguin coneixement en tot moment d'allò que els seus fills fan o miren quan accedeixen a internet".

stats