Successos
Societat 05/01/2011

L'empresa de Sant Celoni on aquesta nit s'ha produït una explosió ja va ser polèmica per una fuita de gas al 1996

L'explosió ha provocat la fractura de les dues cames i un traumatisme cranioencefàlic a un treballador

Redacció
1 min

Sant CeloniUn treballador de l'empresa Uquifa de Sant Celoni (Vallès Oriental), que ja va ser polèmica per una fuita de clor al 1996, ha resultat ferit greu arran de l'explosió d'una canonada d'aigua barrejada amb un percentatge baix d'aciclovir, un fàrmac antiviral, que s'ha produït aquest dimarts a la nit. Els fets han tingut lloc a dos quarts de dotze de la nit al polígon industrial Molí de les Planes. A conseqüència de l'explosió, l'home ha caigut i ha patit una fractura a les dues cames i un traumatisme cranioencefàlic. El ferit, un veí d'Arbúcies de 46 anys, ha estat evacuat en ambulància a l'Hospital de Granollers.

Una dotació dels Bombers de la Generalitat ha col·laborat amb els serveis sanitaris en l'evacuació del treballador. El producte vessat, entre 1.000 i 1.500 litres, s'ha evacuat pels embornals cap a la depuradora de la mateixa empresa i no ha calgut cap intervenció per fer-ne neteja, ja que no en quedaven restes a terra.

Uquifa ja va ser objecte de notícia per una fuita de clor que es va produir al juny de 1996. L'accident a l'empresa química va generar un núvol de clor que va afectar prop d'un centenar de persones, entre treballadors, bombers, voluntaris de la Creu Roja i veïns de Sant Celoni. El mateix dia de la intoxicació, una veïna de Sant Celoni va morir de càncer de pulmó. Tres directius d'Uquifa van ser condemnats al 2004 per una falta d'homicidi imprudent i 62 faltes de lesions imprudents. Se'ls va imposar una multa de 1.440 euros cadascun i a indemnitzar amb més de 158.000 euros les víctimes de la fuita.

stats