SALUT
Societat 23/05/2012

Un semen amb qualitat normal no garanteix la fertilitat

Investigadors de l'IDIBELL i de la Fundació Puigvert han identificat els marcadors genètics per predir la fecunditat masculina. L'estudi obre la porta a desenvolupar una nova prova per detectar problemes de fertilitat en homes amb qualitat seminal normal

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEl diagnòstic de la fertilitat masculina es realitza habitualment a través de l'observació dels espermatozous al microscopi. Però un semen amb qualitat normal no garanteix una fertilitat adequada. De fet, hi ha molts casos d'infertilitat de causa desconeguda que podrien tenir un origen genètic o molecular.

Ara, un estudi d'investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge i de la Fundació Puigvert ha identificat uns biomarcadors genètics que permetran conèixer les causes de la infertilitat masculina inclús en homes amb una qualitat de semen aparentment normal.

El descobriment s'ha protegit a través d'una sol·licitud de patent que permetrà desenvolupar una nova prova diagnòstica independentment del seminograma. Els resultats de l'estudi "obre la porta a desenvolupar en el futur un test addicional per identificar individus de fertilitat baixa tot i tenir uns valors seminals normals", han destacat els investigadors Sara Larriba, de l'IDIBELL, i Lluís Bassas, de la Fundació Puigvert.

stats