Societat 16/08/2012

La fiscalia cubana demana 7 anys de presó per al membre de les Noves Generacions per homicidi imprudent

Ángel Carromero, que ara és a la presó de forma provisional, conduïa el vehicle accidentat on van morir els dissidents Payá i Cepero el juliol passat

Efe
1 min
El membre de Noves Generacions del PP Ángel Carromero / EFE

L'HavanaLa Fiscalia de Cuba sol·licita set anys de presó per homicidi imprudent per al dirigent de les Noves Generacions del PP Ángel Carromero, el qual conduïa el vehicle accidentat on van morir els dissidents Oswaldo Payá i Harold Cepero.

Després del període d'instrucció sobre el cas, el ministeri públic de l'illa ha presentat acusació formal contra Carromero, que ara es troba en presó provisional a l'Havana.

Presentat l'escrit d'acusació, el proper pas és fixar la data de la vista oral, que probablement se celebrarà a la ciutat de Bayamo a finals d'agost o a principis de setembre, segons l'agència Efe.

El passat 22 de juliol, el líder de l'opositor Movimiento Cristiano Liberación, Oswaldo Payá, de 60 anys, i Harold Cepero, de 31 i membre del mateix grup, van morir en l'accident de trànsit quan el vehicle on viatjaven va estavellar-se contra un arbre. El cotxe el conduïa Ángel Carromero, i també hi anava el ciutadà suec Jens Aron Modig, líder de la Liga Juvenil Democristiana (KDA) del seu país.

Segons la versió oficial cubana, les causes de l'accident van ser l'excés de velocitat i altres errors del conductor, que circulava per un tram en obres sense pavimentar. Carromero, com el suec Modig, va resultar ferit lleu i va quedar retingut per les autoritats cubanes. Modig va poder sortir de la illa després de comparèixer davant la premsa, on va dir que no recordava gaires detalls de l'accident perquè dormia en el moment del xoc. Carromero va confirmar la versió oficial de l'accident en una declaració gravada durant la seva detenció i difosa per les autoritats de l'illa.

stats