SUCCESSOS
Societat 12/07/2011

La Fiscalia demana que es repeteixi una part del judici del cas Tous sense jurat popular

Si el TSJC accepta el recurs, serà un tribunal ordinari qui jutgi un altre cop el gendre dels Tous i no ciutadans del carrer

Marta Català
1 min

BARCELONALluís Corominas, el gendre del matrimoni de joiers Tous, va ser declarat no culpable per un jurat popular per la mort d'un suposat lladre que va assaltar la casa familiar a Sant Fruituós del Bages. Ara, la Fiscalia ha presentat, setmanes després, un recurs al TSJC demanant que es repeteixi una part de la vista oral però sense jurat popular. L'argument que figura al recurs és que "el jurat popular no ha sabut valorar bé el veredicte" de l'acusat, van explicar fonts de la Fiscalia.

Segons el Ministeri Públic es tracta de la primera vegada que la Fiscalia de Catalunya demana la repetició només d'una part del judici: "hem preferit una situació intermitja". Per exemple, l'acusació particular ha demanat la nul·litat de la vista.

La Fiscalia vol que es repeteixi la declaració de Corominas, algunes proves testificals i també pericials. En el cas que el TSJC acceptés el recurs, seria un tribunal ordinari qui jutjaria un altre cop el gendre dels Tous i no ciutadans de carrer.

La jutge va absoldre Corominas de l'homicidi d'un dels lladres que van assaltar l'immoble dels joiers l'any 2006 després que el jurat popular el declarés no culpable, tot i que el va condemnar a pagar 310.000 euros com a indemnització a la família de la víctima.

stats