SOCIETAT
Societat 23/07/2012

El foc de l'Empordà revifa i va cap a l'interior

El flanc oest, al pantà de Boadella, és el més preocupant. Els efectius aeris, però, poden abastir-se al pantà, molt proper al foc, i lluiten amb intensitat per evitar que les flames avancin cap a la Garrotxa

Marc Colomer
2 min
Incendis a l'Empordà. Biure/ Cèlia Atset

FigueresEls efectius d'extinció d'incendis lluiten amb intensitat aquest dilluns al migdia a la zona nord del pantà de Boadella, el flanc oest de l'incendi de l'Alt Empordà, ara per ara la més "preocupant" de l'incendi de l'Empordà, segons han explicat al centre de comandament de Figueres fonts de la delegació del govern espanyol a Catalunya.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, ha sobrevolat la zona afectada acompanyada del tinent coronel de l'exèrcit espanyol José Manuel Vivas, que, en declaracions als periodistes, ha reconegut que el foc segueix avançant fora de control, i ara es comencen a complir les pitjors previsions: el vent de mar cap endins empeny les flames cap a les zones forestals espesses de la Garrotxa.

Segons el tinent coronel Vivas, però, l'element esperançador és la proximitat del pantà de Boadella, que permet als mitjans aeris abastir-se i actuar amb rapidesa, cosa a contribueix a contenir l'avenç de les flames.

"Hi ha zones devastades bastant àmplies"

Llanos de Luna ha assegurat després de sobrevolar la zona afectada que hi ha “zones devastades bastant àmplies” amb diversos focus disseminats pel territori afectat.

La delegada del govern espanyol a Catalunya ja ha parlat aquest dilluns al matí amb el consolat francès de Barcelona per mostrar el seu condol amb les dues víctimes mortals de nacionalitat francesa –pare i filla, que van saltar per un penya-segat presos pel pànic en veure's atrapats per les flames a Portbou– i per iniciar els tràmits per a la repatriació dels cadàvers.

Tres membres més de la mateixa família, que també van saltar pel penya-segat, segueixen ingressats a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Es tracta de la mare, de 42 anys, i d'un fill d'11 anys, tots dos ingressats a la UCI, i d'una filla de 18 anys, ingressada amb diverses fractures. “Estem consternats per la tragèdia i per l'angoixa que va passar aquesta família”, ha dit Llanos de Luna, que ha anat més enllà i ha considerat que qualsevol “hauria actuat igual” en veure's atrapat per les flames.

stats