Seguretat
Societat 04/08/2011

Forn creu que cal "apel·lar al civisme de la gent" per acabar amb els incidents als autobusos nocturns

El responsable de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona diu que "potser ara actuaríem d'una altra manera" amb els 'indignats' de plaça Catalunya

Redacció
2 min
Joaquim Forn L'activista que Cessarà Xavier Vilaró

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i regidor de Mobilitat i Seguretat, Joaquim Forn, reconeix que "fa temps que es parla" de la inseguretat als autobusos nocturns de l'àrea metropolitana, provocada per "grups de persones que provoquen aldarulls" en "determinades línies", i que aquesta "és una queixa reiterada dels conductors i d'alguns usuaris". Forn admet que cal "prendre mesures" per solucionar aquest problema, però afegeix: "Vull que la responsabilitat caigui sobre el ciutadà, que està utilitzant un servei públic i s'ha de comportar com cal". Per això, diu, "cal apel·lar al civisme de la gent" i, en tot cas, si amb això no és suficient, "l'administració hi ha d'intervenir".

Entrevistat a El matí de Catalunya Ràdio, Forn ha parlat de les mesures que s'estan prenent per millorar la seguretat a la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, ha destacat que a l'octubre s'incorporaran 170 mossos d'esquadra, de manera que s'arribarà als 3.000 patrullant per la ciutat. "Encara en falten, i els continuem reclamant", ha dit, però ha afegit: "Tenim el compromís del conseller d'Interior que continuarà augmentant la xifra de mossos, i que un 23% dels que es graduïn cada any es destinaran a Barcelona". A més, s'ha compromès a mantenir el nombre de guàrdies urbans, amb convocatòries d'unes "150 places anuals".

Sobre la relació entre aquests dos cossos, Forn ha dit que, encara que les competències d'uns i altres són "molt clares", han de col·laborar: "Quan un agent de policia veu que s'està incomplint una norma, ha d'intervenir". El regidor troba "molt beneficiós" tant per a la ciutat com per al país el fet que la seva relació amb el conseller d'Interior sigui "excel·lent".

Forn també s'ha referit al polèmic desallotjament dels indignats de plaça Catalunya al mes de maig. Recorda que, en aquell moment, el seu grup va donar suport a la decisió que van prendre conjuntament el govern municipal de Jordi Hereu i el de la Generalitat, però admet que "vist en perspectiva, potser ara ho faríem d'una altra manera". "Potser es va calcular malament la intervenció", reconeix, especialment perquè al cap d'unes setmanes "el moviment es va dissoldre per si mateix i va marxar". El responsable de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona assegura, a més, que el govern del qual forma part "sempre ha dit que les protestes es poden fer a plaça Catalunya", però matisa que això no ha d'impedir que altres persones també puguin passejar-hi o fer-hi turisme sense inconvenients.

stats