Societat 16/12/2011

Divendres de fortes ventades

Meteocat considera probable que les ratxes superin avui els 90 km/h a la majoria de comarques

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLes previsions apunten a un divendres de fortes ventades a la majoria de comarques, amb cops de vent que poden fregar els 100 km/h a molts indrets. Fins a les 9 del matí els cops més importants de vent són els 108 km/h de l'observatori de muntanya de la Coma i la Pedra (2.300 m), els 84 de Sant Feliu de Pallarols, els 79 d'Anglès, els 76 de Sant Hilari Sacalm i els 72 de Salt. Durant el dia el vent s'anirà enfortint, i el Servei Meteorològic de Catalunya té un avís de situació de risc que alerta del fort vent durant tot el dia fins a primera hora de demà. Mitjançant la Méteo Social de l'ARA podeu compartir la situació d'allà on sou i les incidències que es puguin derivar de les ventades.

Per la resta, el dia serà variable, amb cel mig ennuvolat, i només hi haurà precipitacions al Pirineu, on, això sí, la cota de neu baixarà a última hora per sota dels 1.000 metres i, per tant, la neu pot fer acte presència ja a les valls. La nevada no serà general a la serralada, però en punts de la Vall d'Aran, del nord del Pallars Sobirà i de l'Alta Ribagorça s'hi poden acumular més de 10 centímetres de neu durant el cap de setmana.

El canvi de temps obrirà la porta a l'hivern: el cap de setmana baixaran les temperatures, i la nit de dissabte a diumenge ja es baixarà sota zero a moltes comarques interiors i prelitorals. Queda per veure si aquest ambient de ple hivern continuarà fins Nadal. Ara mateix els mapes del temps apunten a una remuntada dels termòmetres al centre de la setmana que ve.

Trobareu tots els detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo

stats