Societat
Societat 03/09/2011

Un francès, condemnat a pagar 10.000 euros a la seva ex dona per no tenir relacions sexuals amb ella durant anys

La normativa francesa no ofereix cap precisió sobre aquest aspecte i ho deixa a les mans dels jutges.

Efe
1 min

NiçaUn home de Niça (sud-est de França) ha sigut condemnat a pagar una indemnització de 10.000 euros a la seva dona un cop finalitzat el procés de divorci per no haver mantingut relacions sexuals amb ella durant anys, segons informa Le Parisien".

El dictamen del Tribunal d'Apel·lació d'Aix en Provence ha condemnat Jean-Louis G., de 51 anys, per "absència de relacions sexuals durant diversos anys", després de rebutjar les seves al·legacions en què assegurava que "les relacions simplement s'havien espaiat amb el pas del temps" degut a "problemes de salut" i que patia "una fatiga crònica generada pels horaris de treball". Els jutges van considerar febles els arguments per justificar “problemes de salut que el fessin totalment incapaç de tenir relacions íntimes amb la seva dona".

La seva dona ha insistit que l'absència de sexe entre els dos era l'origen de la separació i que havia contribuït en bona mesura al deteriorament de la relació de parella. El veredicte del Tribunal d'Apel·lació, emès el passat mes de maig, dóna suport a la demanada de la dona i recorda els "deures del matrimoni" i, en concret, que "les relacions sexuals entre esposos són l'expressió de l'afecció mútua que es tenen".

La dona, que ha aconseguit que la justícia declarés el divorci “culpa exclusiva” del seu ja exmarit, no ha quantificat amb quina freqüència hauria volgut tenir sexe, segons assenyala Le Parisien, que recorda que la normativa francesa tampoc ofereix cap precisió sobre aquest aspecte i ho deixa a les mans dels jutges.

stats