Societat 27/12/2010

Matí de glaçades fortes a l’interior

A primera hora alguns termòmetres han registrat les temperatures més baixes des que va començar l’hivern, amb valors d'entre -5 i -10 graus a l'interior

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa setmana ha començat amb fred de primera categoria: avui quan ha sortit el sol el termòmetre marcava -8 graus a Lleida, -7 a Vic, a Mollerussa i a Valls, –5 a Manresa i a Olot, i aquests mateixos 5 graus negatius a Igualada, segons dades dels termòmetres de Meteocat i de la xarxa d’observadors Meteoclimatic. També al Pirineu avui la glaçada ha estat forta, amb mínimes de –8 graus a Ripoll, -8 a Puigcerdà o -9 al Pont de Suert. El termòmetre també ha baixat sota zero en ciutats com Perpinyà, Girona o Tortosa.

Això sí, no hi ha hagut boires a l’interior, cosa que permetrà que les temperatures es recuperin bé al migdia. En general el fred anirà de baixa i la pròxima nit les temperatures ja seran dos o tres graus més altes. Compte però perquè a les zones més enclotades com el pla de Lleida o la Catalunya Central el fred quedarà encaixonat i si, com es preveu, les boires comencen a aparèixer a partir d’aquesta nit el fred continuarà sent molt cru bona part de la setmana.

stats