Meteorologia
Societat 13/12/2010

L'hivern se'ns tira a sobre

Una sobtada entrada d'aire fred farà baixar les temperatures sota zero a molts indrets durant dimecres i dijous. En general el fred serà sec i nevarà a ben pocs llocs.

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els models meteorològics apunten a una baixada brusca dels termòmetres durant les pròximes hores. Serà a partir de demà: les temperatures al migdia ja no passaran dels 10 graus i al vespre diversos termòmetres baixaran sota zero. Dimecres i dijous començarem la jornada amb molts valors negatius, no només a l'interior sinó també en àmbits prelitorals com el Vallès, el Penedès, o fins i tot en alguns indrets costaners.

Això sí, per ara tot fa pensar que el fred serà sec, i que només a Mallorca dimecres s'hi arribaran a produir xàfecs de neu en llocs poc habituals, a partir dels 300 o 400 metres.

El fred més intens durarà fins divendres i ara mateix els models apunten que el cap de setmana serà força més suau.

L'Agència Espanyola de Meteorologia ja ha emès diversos avisos sobretot per dimecres: les temperatures segons AEMET podrien baixar per sota dels 4 sota zero a la Depressió Central i dels 7 sota zero al Pirineu. El vent pot provocar onades de més de 4 metres a Menorca. Per ara el Servei Meteorològic de Catalunya no ha emès cap avís de situació de risc sobre el tema.

stats