Societat 06/02/2012

Hi ha fred per a dies

Dues noves entrades d'aire fred durant la setmana tornaran a fer baixar les temperatures, que avui seran una mica més altes

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl dia comença amb temperatures una mica més altes que ahir, però el fred continua sent molt intens. Les glaçades més fortes avui s'han produït a la Catalunya Central i al pla de Lleida, amb mínimes, per exemple, de -8 graus a Vic, i de -7 a Lleida i a Mollerussa. La boira gebradora, a més a més, hi és present en alguns casos. El vent s'ha tornat a reactivar al nord, i això fa que al Pirineu les temperatures hagin pujat fins i tot sobre zero en algunes valls. Avui la tramuntana tornarà a ser protagonista amb cops que poden arribar al 100 km/h tant al Pirineu com a l'Empordà i al nord de les Illes. El mestral també bufarà amb cops forts a l'Ebre. En general el sol farà pujar una mica més les temperatures que els últims dies, i a la costa, en alguns indrets, fins i tot es passarà dels 10 graus al migdia. Fred més moderat per començar la setmana.

Demà, però, entrarà una nova bossa d'aire fred, que sense ser tan important com la de divendres, serà suficient per reactivar el fred i tornar a fer baixar les temperatures als indrets on s'hagin començat a recuperar. Dimecres tornarà a ser un matí amb temperatures sota zero gairebé arreu, i els mapes del temps apunten avui a una nova reactivació del fred de cara a divendres, fet que farà que tota la setmana es vagin mantenint els valors de rigorós hivern.

La setmana, per tant, serà molt freda i ventosa, però el sol lluirà gairebé cada dia. Per ara res fa pensar en cap nova pertorbació que pugui fer tornar a nevar, i només al vessant nord del Pirineu i al nord de les Illes s'hi aniran produint alguns ruixats puntuals.

A www.ara.cat/meteo trobareu més informació i la previsió per al vostre municipi.

stats