Societat 17/02/2012

Un funcionari dels Mossos, acusat d'assetjar sexualment una subordinada

El fiscal demana 3 anys de presó per al cap dels serveis generals dels Mossos a Barcelona per abusar d'una una interina i dir-li frases com: "Vols venir a alliberar fluids?"

Efe
3 min

BarcelonaEl fiscal demana tres anys i set mesos de presó per a un funcionari administratiu responsable dels serveis generals dels Mossos a Barcelona acusat d'un delicte d'assetjament i abús sexual continuat contra una interina, a la qual va aïllar de la resta de treballadors i va sotmetre a tota mena de vexacions.

Aquest cas, que avui avança el diari 'El País', arribarà a judici la setmana que ve, després que la víctima, que va haver de rebre ajuda psicològica i va perdre 14 quilos a causa de l'estat d'ansietat i depressió que li va generar el calvari sofert, es va decidir a denunciar al seu cap gairebé dos anys després que s'iniciessin les pressions.

En el seu escrit d'acusació, a què ha tingut accés Efe, el fiscal relata com l'acusat, Paulino G. D., va iniciar l'assetjament a la interina el setembre del 2006, quan li va trucar fora de l'horari de treball al seu mòbil professional i li va dir: "Eh! Animalet! Estem aquí! Vols venir a alliberar fluids amb nosaltres?".

Dos dies després d'aquesta trucada, la dona li va recriminar al seu superior el to de la trucada, davant la qual cosa aquest li va assegurar que no es tornaria a repetir una situació igual.

Això no obstant, segons la fiscalia, a partir d'aquest moment l'acusat va iniciar una "campanya d'aïllament" de la interina, ja que li va impedir que tingués converses amb companys de treball, primer només amb homes, però després tampoc amb dones.

L'acusat, que va ser cap de negociat de serveis generals de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona dels Mossos entre el setembre del 2006 i l'abril del 2008, va aconseguir traslladar-se a treballar a la mateixa planta que la dona i va situar la seva taula just davant de la seva.

A partir de llavors, durant dos mesos li va insistir de forma "obsessiva", segons el ministeri públic, perquè anessin a menjar junts, la qual cosa la dona va acabar acceptant amb la finalitat d'aclarir la "insuportable situació" que patia.

Durant el dinar, l'acusat li va proferir frases com "no t'has adonat de com estàs de bona?" o "si tu vols ens fiquem unes ratlles, en mitja hora ho tenim aquí, el que vulguis", segons detalla l'escrit d'acusació.

Una vegada fora del restaurant, l'home es va abalançar sobre la dona i la va besar i, mentre ella li exigia que la deixés, ell li replicava que volia mantenir relacions sexuals amb ella.

La situació de tensió que va patir la dona va anar a més, ja que el seu superior fins i tot es va amagar dues vegades a la sortida del lavabo per abordar-la i li va arribar a dir que, ja que no podien estar junts, s'empaperaria la seva casa amb fotos seves per sentir-la més a prop.

En una altra ocasió, l'acusat, que en ocasions utilitzava l'ordinador de la víctima, va arribar a arraconar la dona contra l'escala i li va fer un petó.

A més, en la vigília de l'aniversari de la interina, l'acusat li va regalar un braçalet i li va trucar des del seu despatx al seu mòbil de treball per dir-li que volia mantenir relacions sexuals amb ella i que aniria a buscar a algú amb el seu nom, "per repetir-lo mentre follava".

Malgrat que la dona li demanava de forma continuada que la deixés en pau, l'acusat no va abandonar el seu assetjament, segons la fiscalia, i li replicava amb frases com "tu 'pillaràs', tinc un objectiu en aquesta vida, i no vinc a treballar, vinc a veure't a tu".

Finalment, la dona, que va haver de rebre ajuda psicològica, va decidir interposar una denúncia, l'abril del 2008, davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Segons han informat a Efe fonts de la policia catalana, quan Interior va tenir coneixement de la denúncia va obrir un expedient disciplinari a l'acusat, encara que es va paralitzar quan es va iniciar el procediment penal.

A més, l'acusat, que manté el seu lloc com a cap dels serveis generals de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona dels Mossos d'Esquadra, va ser traslladat físicament del seu lloc de treball perquè no coincidís amb la denunciant.

En el seu escrit d'acusació, la fiscalia demana que s'imposi a l'acusat una pena de set mesos de presó per un delicte continuat d'assetjament sexual, una de tres anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals i que es dicti en contra seu una ordre d'allunyament de mil metres respecte de la víctima i que no es pugui comunicar amb ella durant cinc anys.

stats