Societat 16/07/2012

Els funcionaris de Madrid fan una "marxa fúnebre" per protestar contra les retallades de Rajoy

Els treballadors municipals han simulat "l'enterrament" dels drets laborals i els serveis públics

Efe
1 min
La manifestació dels funcionaris s'ha desenvolupat de forma pacífica / EFE

BarcelonaCentenars de funcionaris municipals s'han manifestat aquest dilluns al matí davant l'Ajuntament de Madrid i pels voltants del Congrés, en una protesta contra les retallades del seu sou i l'empitjorament de les condicions dels treballadors públics.

La manifestació, que ha obligat a tallar alguns carrers, ha començat a la Gran Via simulant una "marxa fúnebre", on diverses vídues han simulat un enterrament davant un taüt per la mort dels "drets laborals" i dels "serveis públics".

Encapçalant la protesta hi havia representants dels nou sindicats amb representació a la plantilla municipal de Madrid. Durant el recorregut, els manifestants s'han queixat de les retallades i han animat els treballadors públics que estaven treballant en les diverses seus oficials de les administracions que s'unissin a la marxa.

El recorregut ha passat per davant la seu de l'Ajuntament de Madrid, a la plaça de Cibeles, pel Congrés dels Diputats i per la plaça de Neptuno. Les dues hores que ha durat la marxa han transcorregut sense incidents i només ha calgut tallar el trànsit en alguns carrers. L'únic episodi amb més tensió ha arribat a la plaça de Las Cortes, quan alguns manifestants han agitat les tanques de seguretat, tot i que els antidisturbis no han acabat intervenint.

Alguns dels lemes que han pogut llegir-se en pancartes i samarretes són: "Això és un atracament", "Bombers Madrid. Sota mínims", "Més sanitat i menys Esperanza", "Filla de Fabra" o "El pròxim aturat, que sigui un diputat".

stats