Societat 07/12/2011

Els funcionaris de presons que es manifesten a Barcelona tiren ous contra la conselleria de Justícia

200 treballadors de presons han tallat el carrer Aragó de Barcelona per protestar contra les retallades. A Lleida han desconvocat la protesta a la presó de Ponent cap a la una del migdia després que la direcció del centre autoritzés obrir les cel·les

Acn
2 min
El funcionaris de presons, davant la conselleria de Justícia / ACN

BarcelonaEls funcionaris de presons que des de dos quarts de vuit del matí d'aquest dimecres s'havien concentrat davant la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries del carrera Aragó de Barcelona s'han concentrat hores després davant el Departament de Justícia i han llençat ous contra la façana de la conselleria.

Uns 300 funcionaris de presons s'hi han desplaçat des de poc abans de dos quarts d'onze, després d'haver tallat el carrer Aragó en protesta per les retallades i les noves mesures anunciades pel Govern.

La marxa està encapçalada per una pancarta amb el missatge: "La crisi que la paguin els rics, vaga general".

Els manifestants s'havien concentrat al voltant de dos quarts de vuit del matí davant la Secretaria General de presons i ha estat una hora més tard, al voltant de dos quarts de nou, quan han tallat el trànsit.

Davant la secretaria general de Presons hi havia fins a sis furgons dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

La protesta està convocada pels sindicats Unió General de Treballadors (UGT), Comissions Obreres (CCOO), Attac i CSIS.

Més protestes a Lleida

Cap a la una del migdia s'ha desconvocat la protesta a la presó de Ponent, després que la direcció del centre autoritzés obrir les cel·les. Només hi havia un funcionari per cada 150 interns i per motius de seguretat els treballadors han entrat al recinte.

Des de les set del matí d'aquest dimecres uns 300 funcionaris s'havien tancat al centre penitenciari per protestar, també, contra les retallades i per solidaritzar-se amb els treballadors que van bloquejar la Model de Barcelona la setmana passada.

Als accessos de la presó s'hi han concentrat els 150 funcionaris que havien d'entrar a dos quarts de vuit del matí i que no han pogut accedir al centre, la dotzena de treballadors que han fet el torn de nit i que no poden sortir, i més d'un centenar de funcionaris més procedents de les presons de Lledoners i Can Brians.

Els funcionaris han assegurat que mantindrien la protesta "fins que els deixin", i han denunciat que ja s'han perdut 450 llocs de treball amb les retallades del Govern.

stats