Societat 31/12/2011

Una fundació gestionarà a partir de demà el Palau de la Música

Es traspassa tota la gestió a la fundació, encara que la propietat de l'edifici, declarat patrimoni Mundial per la UNESCO, continuarà en mans de l'Associació Orfeó Català

Efe
1 min
Orfeó Català

BarcelonaLa Fundació Orfeó Català-Palau de la Música concentrarà a partir de demà la gestió i els serveis i activitats de la institució barcelonina, en lloc de les tres entitats que hi havia fins ara, amb l'objectiu de simplificar la gestió i incrementar l'eficiència i l'eficàcia.

Tal com es va aprovar dimecres passat, es traspassa tota la gestió a la fundació, encara que la propietat de l'edifici, declarat patrimoni Mundial per la UNESCO, continuarà en mans de l'Associació Orfeó Català.

Ja el passat dia 12 de desembre, en una Assemblea General Extraordinària, a la qual van assistir de forma presencial o a través del seu vot poc més d'un centenar de socis, la pràctica totalitat dels associats van aprovar aquests canvis.

La fundació constituirà pròximament un nou Patronat, que estarà format per 22 membres, nomenats per l'Orfeó, el Consell de Mecenatge i les administracions públiques.

El president de la fundació, que tindrà "vot de qualitat", recaurà sempre en la persona que ocupi la presidència de l'Orfeó Català, actualment Mariona Carulla.

Respecte al Consell de Mecenatge, els actuals responsables del Palau han avançat que tindrà les funcions de nomenar part dels membres del Patronat i ajudar a augmentar els recursos.

També està previst crear les comissions de comptes, artística i tècnica.

Mariona Carulla va asseverar a l'assemblea del passat dia 12 que la nova Fundació tindrà un director general, Joan Oller, "un únic equip humà, un sol pressupost i una única auditoria", cosa que, segons el seu parer, permetrà que la institució "sigui més àgil en la presa de decisions, més transparent a la presentació dels comptes i més eficaç".

stats