Societat 26/04/2011

Una empresa gironina llança una aplicació per localitzar els bars on es projectin esports

L'eina, que serà de pagament i disponible per a iPhone i Android, permetrà saber a quins establiments s'hi podran veure partits de futbol, bàsquet, tennis, rugbi o curses de motos i Fórmula 1

Acn
1 min

GironaL'empresa gironina Porpra ha llançat al mercat aquesta setmana l'aplicació Watch around. Aquesta eina permet, a través del mòbil, localitzar els bars propers on tenen previst projectar partits de futbol, bàsquet, tennis, rugbi o curses de motos i Fórmula 1. D'aquesta manera, l'usuari pot trobar un bar on seguir el seu equip es trobi al país que es trobi. L'aplicació, que serà de pagament, també permet als bars que es registrin saber què està cercant la gent del seu entorn i, així, escollir què posar a la televisió per atraure clients. Porpra compta amb un llistat de 8.000 bars a tot el món, que es multiplicarà exponencialment perquè Google els ha cedit la seva base de dades, formada per milions d'establiments.

Antecedents

El gener ja van impulsar l'aplicació per a iPhone i Android We watch the match que permet als usuaris que la descarreguin -és gratuïta- saber en quin bar del seu entorn projecten els partits del Barça, el Madrid i la resta d'equips espanyols o de les lligues més potents d'Europa. Fins ara tenen una mitjana diària de 800 descàrregues i han registrat pics de fins a 1.400 descàrregues aquests darrers dies, gràcies als quatre partits Barça-Madrid que s'estan disputant aquestes setmanes.

Ara, l'empresa, formada per vuit treballadors i ubicada al Parc Científic i Tecnològic de Girona, cerca inversors per poder tirar endavant els projectes.

stats