Societat 19/08/2011

El govern de les Balears estudia anul·lar ajuts a la premsa en català

La directora general de Cultura i Joventut de les Balears reconeix que "s'està estudiant" la viabilitat de les subvencions a la premsa no diària en català, perquè "no hi ha doblers" per pagar-les.

Auri Garcia Morera
2 min
La revista Pesca d'Illes hauria de rebre 4.820 euros, un 26% del seu pressupost, segons la proposta de resolució d'adjudicació.

Barcelona.El govern de les Illes Balears encara no ha pres la decisió d'anul·lar les subvencions a la premsa no diària escrita íntegrament en català, segons va assegurar al Diari de Balears Isabel Cerdà, directora general de Cultura i Joventut de l'executiu. "Estic esbrinant qui ha enviat un correu a tota la premsa en català en què es deia que es retira la subvenció", va dir Cerdà. I va afegir: "No he donat cap ordre perquè aquest comunicat es fes".

Segons el mateix diari, un funcionari de la direcció general va enviar un correu electrònic als 37 mitjans que optaven a aquestes subvencions en què els informava que s'havia anul·lat el procediment de concessió dels ajuts. Un procediment que ja tenia fins i tot proposta de resolució d'adjudicació, amb el llistat de mitjans admesos i les quantitats concedides a cadascun, per un total de 124.999 euros.

Tot i que va desmentir haver donat cap ordre i va desautoritzar el missatge que es va enviar des de la direcció general, Cerdà va reconèixer que l'executiu del PP s'està plantejant la possibilitat d'anul·lar la concessió d'aquests ajuts. "S'està fent un estudi a tota línia de subvenció per veure d'on es poden retallar despeses", va dir. I va fer referència als ajuts a la premsa en català: "S'està estudiant a veure què fem amb les subvencions que estan a punt de resoldre i no hi ha doblers".

La directora general de Cultura i Joventut va voler deixar clar que el problema és que "no hi ha líquid" i que, tot i la proposta de resolució que detalla les quantitats que s'han adjudicat a cada mitjà, encara "es pot tornar enrere".

Per part de la oposició, el PSM-Iniciativa Verds-Entesa va titllar de "vergonya" la possible anul·lació dels ajuts, fet que considera que és "l'enèsim atac contra els drets dels ciutadans a expressar-se, estar informats i rebre formació en català". A més, la coalició assegura que seria una decisió "irresponsable", perquè deixaria "al límit de la supervivència" els mitjans afectats, i que vulneraria la llei de normalització lingüística de les Illes Balears.

stats