Societat 07/12/2011

Un mosso salva la vida per una armilla de seguretat que havia pagat ell

L'agent va rebre una punyalada a l'altura del pit amb un ganivet de 30 centímetres mentre intentava detenir un atracador. CCOO diu que l'armilla l'havia pagada ell

Ara / Efe
2 min

BarcelonaEl sindicat CCOO ha tornat a exigir avui a Interior que doti d'armilles interiors tots els mossos d'esquadra, després d'alertar del cas d'un agent que ahir va salvar la vida malgrat ser apunyalat perquè portava aquesta peça de protecció, que ell mateix es va pagar, segons el sindicat.

En un comunicat, el sindicat ha insistit en la històrica reivindicació del cos de Mossos d'Esquadra perquè es doti tots els agents d'armilles antibales lleugeres, que es porten per sota de la camisa i són una protecció contra ferides d'arma blanca i trets.

Aquesta reivindicació, segons el sindicat, cobra nou sentit després del cas d'un agent dels Mossos d'Esquadra que ahir va ser apunyalat per un suposat atracador quan intentava treure'l d'un taxi a Barcelona.

Segons un comunicat del departament d'Interior, l'agent va rebre una punyalada ahir de matinada durant la detenció d'un home de 32 anys que amenaçava un taxista amb un ganivet. L'agressor va intentar ferir el mosso directament a l'altura del cor amb el ganivet, de 30 centímetres, però no va patir cap ferida de gravetat gràcies a la protecció d'una armilla de seguretat que s'havia pagat ell mateix.

Dos mossos més van perseguir l'home fins a detenir-lo, però "la forta agressivitat i resistència que en tot moment va oferir va provocar que els dos agents resultessin ferits".

Un cop detingut, l'home va ser traslladat a un centre hospitalari perquè li fessin un reconeixement mèdic. A més, segons l'informe de Mossos, el responsable d'un restaurant de la zona va adreçar-se als mateixos policies per explicar-los que l’home que acabaven de detenir feia pocs minuts els hauria intentat robar, amenaçant un dels cambrers amb un ganivet al coll.

CCOO afirma que molts agents autonòmics han optat per comprar-se l'armilla personal lleugera davant la negativa del departament d'Interior de dotar-los d'aquesta peça de protecció.

Pel sindicat, la seguretat dels mossos d'esquadra "no pot ser un tema de debat pressupostari", però sembla que el departament d'Interior "estigui esperant una desgràcia personal per reaccionar".

El detingut, escapolit d’un centre penitenciari i amb diversos antecedents policials, passarà a disposició policial en els propers dies.

stats