URBANISME
Societat 11/04/2012

Quatre anys sense gratacels a Can Ricart

El solar on van morir quatre ciutadans d'origen romanès el cap de setmana espera quatre gratacels des del 2008. El pla està aprovat, el projecte arquitectònic està fet, però el promotor no comença l'obra

Albert Balanzà
1 min
NI CASA DE LES LLENGÜES NI GRATACELS NI MASIA REHABILITADA, I ARA TAMPOC BARRAQUES
 01. Les restes de la barraca cremada de la família romanesa, en primer terme, és l'últim episodi trist d'un solar que en els últims anys ha vist com s'aturaven projectes com quatre gratacels d'oficines i habitatges, la remodelació  de Can Ricart i la Casa de les Llengües. 02. Ahir els veïns van tenir un record per als morts.

BarcelonaEls arquitectes Luis Alonso i Sergi Balaguer van començar a dissenyar el 2003 dos dels edificis del projecte de quatre gratacels d'oficines i habitatges en els terrenys reparcel·lats que van quedar en mans de Frederic Ricart. El 2005 van començar els desallotjaments i els enderrocs. El 2006 el conflicte va traspassar les fronteres del barri per la desocupació de La Makabra i es va aprovar el pla especial municipal.

I llavors, quan es prometia una obra feta en un termini de 20 a 24 mesos que s'avançaria a la crisi, va arribar el silenci. "Era un projecte espectacular, però vista la lentitud de la tramitació, des del 2008 el projecte està absolutament aturat", apunta Alonso, que es refereix al fet que el propietari dels terrenys no ha presentat el projecte com a pas previ per obtenir la llicència d'obres.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats