Societat 10/08/2011

1,9 graus de mínima a la Cerdanya

Algunes valls del Pirineu han registrat a primera hora les temperatures més baixes de tot l'estiu. Els dies vinents farà força més calor

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLes temperatures aquest matí no només han baixat dels 10 graus al Pirineu sinó que gairebé ha glaçat en alguns punts: a Das, a la Cerdanya, el termòmetre ha arribat als 1,9 graus poc després de les 7, al punt de l'alba, la mínima més baixa de tot l'estiu. Queixans i Setcases també han registrat mínimes de 4 graus, segons dades dels termòmetres de la xarxa Meteoclimatic, i a la majoria de capitals del Pirineu la mínima ha quedat entre els 7 i els 9 graus. En general les temperatures de primera hora s'han assemblat força a les d'ahir, a Vic s'ha baixat fins als 13 graus, a Berga i a Lleida fins als 12, i més a prop de la costa també les mínimes també han sigut baixes (Terrassa 16, Girona 17, Tarragona 18, Badalona 19). Aquest migdia les temperatures pujaran una mica més, però el canvi serà poc notori i la sensació serà un dia més de poca calor. Avui farà sol però durant el matí s'aniran passejant alguns núvols baixos per la costa central i la Catalunya Central, que sense arribar a tapar el cel molestaran a estones aquells que vulguin fer platja. La tramuntana perdrà força a partir del migdia i el mestral pràcticament ja no bufarà a l'Ebre.

Demà el dia serà similar, però en aquest cas els núvols baixos apareixeran sobretot a les comarques de Tarragona, especialment al matí. Les temperatures seran 2 o 3 graus més altes, tant a primera hora com també al migdia. Entre divendres a última hora i dissabte hi haurà un petit canvi de temps que farà que el cel sigui més variable, i fins i tot farà caure alguns ruixats a les comarques de l'Ebre o al pla de Lleida. Diumenge farà més sol i en tot cas cauran tempestes al Pirineu a la tarda. El cap de setmana farà més calor, i les temperatures al migdia es mouran entre els 30 i els 35 graus a la majoria de comarques. Dilluns tornaria a canviar el temps, cel variable, ruixats al nord i temperatures més baixes. L'estiu no s'acaba de consolidar.

Trobareu més informació sobre la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats