Societat
Societat 14/11/2011

La higiene dental redueix el risc de patir atacs de cor i vessaments cerebrals

Un estudi de cardiòlegs taiwanesos presentat al congrés de l'Associació Americana del Cor (AHA) indica que una bona higiene dental disminueix en un 24% el risc de patir malalties cardíaques, i en un 13% les probabilitats de patir un ictus

Afp
2 min

OrlandoUna correcta higiene dental redueix en un 24% les probabilitats de patir un atac de cor, i en un 13%, el risc de ser afectat per un vessament cerebral (ictus). Així ho indica un estudi presentat aquest diumenge al congrés de l'Associació Americana del Cor (AHA, per les seves sigles en anglès), celebrat a Orlando (Florida).

La investigació, realitzada per cardiòlegs taiwanesos i que va seguir els casos de més de 100.000 participants –sense problemes cardíacs a l'inici de l'estudi– durant set anys, conclou que les persones que se sotmeten a una neteja dental professional disminueixen considerablement el risc de patir alguna anomalia coronària o cerebrovascular. En concret, els metges indiquen una neteja a l'any, com a freqüència idònia. L'estudi s'ha fet amb 51.000 adults –amb un percentatge similar d'homes i dones– que s'havien sotmès almenys a una neteja dental al llarg de la seva vida, i el mateix nombre de participants que mai se n'havien fet cap.

La higiene bucal i el raspallat de les dents redueix el desenvolupament dels bacteris orals responsables de la inflamació de les genives, un dels factors que pot desembocar en malalties cardiovasculars.

Un altre estudi de científics suecs indica que les malalties periodontals –relacionades amb les genives– són un indicador clau del risc de patir un accident cardiovascular o un vessament cerebral. La investigació, feta amb 8.000 participants, conclou que un sagnat elevat de les genives duplica el risc d'infart, i les infeccions freqüents a la base de les dents amplien fins a un 53% més el risc de patir un atac de cor. A més, l'estudi indica que els adults amb menys de 21 peces dentals –la xifra normal és de 32– tenen un 69% més de probabilitats de patir un atac cardíac que els que compten amb totes les dents.

stats