Societat 22/12/2011

Inici d'hivern quasi sense jaqueta

A dos quarts de set del matí ha començat la nova estació, però avui al carrer es notarà poc: dijous suau

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Molt poc d'hivern, ha estat l'inici de la nova estació. Avui a dos quarts de 7, moment en què s'ha produït el solstici, les temperatures eren de més de 10 graus a força comarques costaneres i fins i tot en algunes d'interiors. Només en zones enclotades com Osona el fred es manté viu per la boira. Avui les temperatures seran encara més altes que ahir en alguns indrets, i a mesura que vagi afluixant el vent, deixaran una sensació molt suau i gairebé per sortir sense jaqueta al migdia. Avui ja no nevarà al Pirineu, però el dia tornarà a estar enterbolit per núvols prims, menys espessos, això sí, que els dies anteriors.

El vent continua sent protagonista i aquesta nit ha bufat amb cops forts de fins a 111 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 93 als afores de Reus, 90 a Amposta, 81 al Vendrell i 77 a Roses, i també amb ratxes de fins a 50 km/h en àmbits com el Barcelonès o el Vallès. Durant el dia anirà perdent força, i demà, després de bastants dies, ja no serà present.

El pas d'un front poc actiu demà a última hora farà baixar les temperatures de cara al cap de setmana: el d'enguany no serà un Nadal especialment fred, però dissabte i diumenge els termòmetres ja marcaran valors més propis de l'hivern i la tramuntana reapareixerà al nord. El més probable és que el 2011 s'acabi sense cap més tongada de pluges ni de nevades.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui.

stats