Societat 25/02/2011

Diumenge torna l'hivern

Un canvi de temps farà que la setmana que ve comenci amb entre 5 i 10 graus menys

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl març és traïdor i aquest any tot fa pensar que ja d'inici farà bona la seva condició. L'arribada d'un front la nit de dissabte a diumenge obrirà la porta a una massa d'aire fred que farà caure clarament les temperatures. S'estroncarà l'ambient bastant primaveral dels últims dies i és possible que aquest fred pugui durar bona part de la setmana que ve, amb els mapes del temps que avui hi ha sobre la taula s'allargaria almenys fins divendres.

El vent bufarà amb ganes diumenge, dilluns i dimarts al nord del país i a la vall de l'Ebre, i això en general de moment evitarà grans glaçades. Amb el pas dels dies però el fred es podria anar encaixonant a les valls, i per tant el risc que la setmana que ve hi hagi glaçades a moltes comarques ara per ara és alt.

Pel què fa al temps del cap de setmana, fins dissabte a la tarda el sol lluirà amb ben pocs núvols i l'ambient serà gairebé de primavera. Diumenge començarà amb xàfecs sobtats de poca estona a moltes comarques de Girona i a algunes de Barcelona, però res fa pensar en un dia de pluja continuada. El vent ja es notarà amb ganes i a la cara nord del Pirineu hi tornarà a nevar.

Trobareu previsions més detallades per a la vostra població a www.ara.cat/meteo.

stats