Societat 27/07/2012

Tots els hospitals concertats podran pagar les nòmines d'aquest mes de juliol

El departament de Salut ofereix solucions a mida en els casos en què hi havia més risc que l'impagament del Govern afectés els salaris

Auri Garcia Morera
2 min

BarcelonaTots els hospitals concertats catalans podran pagar les nòmines d'aquest mes de juliol, malgrat l'impagament del concert per part de la Generalitat, segons ha informat aquest divendres el Consorci de Salut i Social de Catalunya. En un comunicat, la patronal ha volgut agrair "els esforços fets des del Servei Català de la Salut i el departament de Salut per trobar solucions a mida, en els casos en què hi havia més risc que l'impagament afectés les remuneracions dels treballadors".

L'altra gran patronal sanitària, la Unió Catalana d'Hospitals, s'ha sumat al reconeixement de "l'esforç dels departaments de Salut i de Benestar per tal de trobar una solució puntual per als centres en una situació més crítica". Segons el Consorci, però, en el cas dels concerts amb el departament de Benestar aquests esforços encara no han donat resultat. Alguns centres sociosanitaris i altres serveis socials que depenen de Benestar continuen sense poder garantir les nòmines del juliol.

Les patronals demanen solucions

Les dues patronals han tornat a advertir que, si l'impagament també afecta les factures de l'agost, la situació empitjorarà significativament i seran moltes les entitats amb problemes per pagar les nòmines. "Totes les entitats del sector sanitari i social es trobaran en una situació de col·lapse i les dificultats per al pagament de les nòmines dels treballadors serà majoritària", explica el comunicat d'aquest divendres de la Unió Catalana d'Hospitals.

Per la seva banda, el Consorci explica que "la situació del juliol ha posat al límit la capacitat d'endeutament dels centres" i demana a l'administració "una previsió de com i quan es farà efectiu el pagament dels endarreriments i que s'asseguri el pagament complet de la mensualitat d'agost". La Unió Catalana d'Hospitals va més enllà i concreta que el pagament pendent de juliol s'ha de fer com a màxim a l'octubre i amb els interessos corresponents.

stats