Societat 16/02/2011

Els hostalers de Castelló reuneixen 50.000 signatures contra la llei antitabac

Els promotors de la recollida volen permetre fumar divendres i caps de setmana "per recuperar la caixa que s'ha deixat d'ingressar els caps de setmana"

efe
1 min
Centenars d'hostalers del País Valencià s'han concentrat aquest dilluns davant la delegació del govern espanyol a València per demanar la paralització de la llei antitabac a causa dels problemes econòmics que els està generant.

Castelló de la PlanaLa plataforma d'hostalers castellnonencs contra la llei antitabac ha reunit 50.000 signatures en contra d'aquesta normativa, segons han explicat els impulsors d'aquesta associació, Cristian Almagro i Fernando Tejedor, que s'han manifestat amb mig centenar de persones a Castelló de la Plana. Segons el seu parer, entre 40 i 50 propietaris de locals de tota la demarcació es mostren "disposats" a permetre fumar als seus establiments durant els divendres i caps de setmana. Si bé han reconegut que la convocatòria no ha tingut un gran seguiment entre els hostalers, han afirmat que "tot el suport és bo" i s'han mostrat segurs que "si avui hi han assistit cinquanta persones, a la propera n'hi haurà cent". "Al final arribarà el moment en què serem més, perquè la majoria de locals tancaran per culpa d'aquesta llei". De moment, s'ha suspès la iniciativa de deixar fumar als locals aquest divendres.

Aquesta associació pretén que durant el cap de setmana es recuperi la caixa que s'ha deixat d'ingressar els dies laborables, encara que el mateix Fernando Tejedor ha admès que "de paraula, tothom hi està d'acord, però a l'hora de la veritat es mobilitza molta gent". Des de l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Castelló (ASHOTUR) s'ha apuntat que "hi ha associats que estan a favor de le llei i n'hi ha que hi estan en contra". Per aquest motiu, l'associació d'hostalers de Castelló només dóna suport "a aquells que vulguin dur a terme accions "light", però no als qui opten per la insubmissió".

stats