Societat 23/08/2012

La caiguda del mercat turístic interior castiga els hotelers

L'augment de turistes estrangers no pot compensar la davallada de visitants espanyols

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaMales notícies per al sector hoteler. Tot i que el nombre de visitants estrangers ha augmentat un 4,4% al juliol a l'Estat, les pernoctacions en hotels espanyols s'han ressentit de la forta davallada del turisme nacional i al juliol han sumat un total de 37.500.000, fet que suposa un 1,4% menys que en el mateix mes de 2011.

El nombre de reserves fetes per espanyols ha baixat un 11% i no s'ha pogut compensar amb el 4% d'augment de les reserves internacionals.

Pel que fa als primers set primers mesos de l'any, les pernoctacions als hotels d'Espanya van disminuir un 1,4% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons les dades publicades aquest dijous per l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Pel que fa al grau d'ocupació, al juliol es van cobrir el 65,5% de les places ofertades, el 2,5% menys que un any abans, mentre que l'ocupació en cap de setmana va ser del 70,2%, un 0,8% superior a la de juliol de 2011.

A Catalunya, tot i que l'augment de turistes al juliol ha sigut del 9%, els hotelers no es mostren gaire satisfets perquè un gran gruix de turistes ha optat per allotjaments 'low-cost', com els càmpings o els apartaments.

stats