SOCIETAT
Societat 19/10/2011

Artur Mas nega que el Govern tingui la intenció de privatitzar l'Institut Català de la Salut

El president admet, això sí, que treballen en una reforma per "trossejar" l'ens públic de salut, tal com publica 'El País'

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha negat aquest dimecres que el Govern tingui la intenció de privatitzar l'Institut Català de la Salut (ICS). Ho ha dit durant la sessió de control al Parlament, després que el president de C's, Albert Rivera, li preguntés per un informe intern del Govern que, segons El País, parla de dividir l'ICS en unes vint empreses públiques i obrir-les al capital privat. "Si a més de llegir la premsa es dedica a llegir el document, veuria que diu una cosa molt clara: en cap moment es pensa privatitzar l'ICS. Es queda tranquil, senyor Rivera?", ha preguntat Mas.

El director de l'Institut Català de la Salut, Joaquim Casanovas, també ho ha negat en una entrevista a RAC1. Casanovas ha contestat amb un lacònic "no" quan se li ha preguntat si la reforma que està preparant l'executiu preveu donar entrada al capital privat. Casanovas ha admès, això sí, que estan treballant en un document per desenvolupar la llei de l'Institut Català de la Salut de 2007 per "fer participar els treballadors en la presa de decisions". Casanova ha explicat que l'objectiu és adaptar la llei de l'ens públic "a les necessitats actuals" sense donar-ne més detalls.

En un comunicat públic, l'ICS ha desmentit que l'empresa plantegi obrir-se a capital privat. Puntualitza que la llei de l'ICS fixa com a principis fonamentals "l'eficiència, l'autonomia de gestió dels seus centres i serveis, la descentralització, la suficiència financera, i la participació i corresponsabilització dels professionals en la gestió". El comunicat recorda que la normativa, desplegada fins ara només parcialment, estableix "la col·laboració de l'ICS amb altres institucions amb finalitats similars".

stats