Societat 07/06/2011

El director general d'Immigració afirma que el Govern oferirà "lleialtat institucional" a García Albiol

Xavier Bosch prioritza aprovar el reglament de la llei d'acollida i desplegar-lo. Avança que caldrà fer ajustaments al Pacte Nacional per a la Immigració

Redacció
2 min

BarcelonaEl director general d'Immigració, Xavier Bosch, considera que la decisió de CiU de permetre l'elecció de Xavier García Albiol a Badalona no significa que la federació nacionalista "doni suport a discursos que considerem inacceptables". El director general d'Immigració ha donat suport a Ferran Falcó, líder de CiU a Badalona, i ha dit que es evident el compromís del Govern en la lluita contra el racisme i la xenofòbia. També ha defensat el paper del català com a llengua d'acollida. ICV-EUiA i PSC han denunciat les contradiccions del discurs del Govern en matèria d'immigració i els possibles pactes municipals mentre que ERC ha lamentat que els possibles acords parlamentaris puguin allunyar el Govern de l'esperit del Pacte Nacional per a la Immigració. El PP ha demanat a Bosch que sigui lleial a les polítiques que desenvoluparà García Albiol a Badalona. Bosch ha respost que la "lleialtat institucional no faltarà".

Xavier Bosch ha comparegut al Parlament per exposar el full de ruta del Govern en matèria d'immigració. Ha posat com a prioritats el desplegament de la llei d'acollida i l'actualització del Pacte Nacional per la Immigració. Bosch ha avançat que aquest any s'aprovarà el reglament de la llei d'acollida, que s'ha desplegar en els dos propers anys, però ha admès que la creació de l'Agència de les Migracions, prevista a la llei, de moment es congelarà per qüestions pressupostàries. També ha lamentat la retallada d'ingressos procedents de l'Estat per dur a terme polítiques d'acollida i integració. Bosch ha afirmat que un descens de les aportacions estatals és “discriminatori” per a Catalunya i un “cop baix” al treball d'acollida.

El titular de les polítiques d'Immigració ha lamentat que en la darrera campanya s'hagin “utilitzat mentides per obtenir rèdits electorals”. Bosch no concretat si la referència anava dirigida al discurs de Plataforma per Catalunya o si el missatge també anava dirigit a Xavier García Albiol. Dies enrere, va comparar el missatge del líder del PP a Badalona amb el que fa Josep Anglada. Bosch sí que ha afirmat la voluntat d'Immigració de lluitar contra “el racisme i la xenofòbia” i, per això, posarà en coneixement del fiscal especialitzat contra els delictes d'odi i discriminació aquells casos que atemptin contra els estrangers. El Govern iniciarà una campanya per desmuntar tòpics sobre la immigració.

stats