Societat 24/06/2012

25 immigrants s'escapen d'un centre d'internament de Múrcia després d'atacar els policies que els vigilaven

Els fets van passar aquest dissabte. 15 ja han estat detinguts i en queden 10 en parador desconegut

Efe
1 min

MúrciaVint immigrants irregulars, tots algerians, van fugir aquest dissabte del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Múrcia després d'atacar violentament quatre policies que els custodiaven. Deu dels que es van intentar fugar continuen en parador desconegut. Quinze ja han estat arrestats.

La policia de l'Estat ha informat avui a Efe que els fets es van produir a les 19.40 hores d'ahir a les instal.lacions del CIE de Múrcia, quan uns 30 immigrants, de forma organitzada, van atacar els agents amb mànegues, extintors i altres estris del centre en el moment en què eren traslladats als lavabos des d'un saló comú.

Els amotinats, segons la policia, són tots homes de nacionalitat algeriana que van arribar a Espanya en pastera. Van ingressar al centre el 9 de juny i esperaven la seva repatriació. Les fonts asseguren que ja havien intentat escapar-se abans

Durant l'atac van colpejar els policies, van pulveritzar-los amb diversos extintors per augmentar el caos al centre i van aconseguir fugir d'allà després de sortir de l'edifici central i saltar la tanca.

Els quatre agents, que van resultar ferits de consideració, van demanar reforços però no van poder evitar la fuga, i van ser traslladats a un hospital.

Segons les fonts, al Centre d'Internament d'Estrangers hi ha actualment un total de 115 immigrants irregulars a l'espera de ser tornats als seus països d'origen.

stats