IMMIGRACIÓ
Societat 03/02/2011

Primer cas d'un immigrant que intenta saltar la tanca de Ceuta per tornar al país d'origen

Es diu Omar Chuick, i va argumentar a la Guàrdia Civil que no tenia perspectives de futur a Ceuta i desitjava fer el viatge de retorn a Mali

Efe
1 min

CeutaDes que el 1992 va començar amb força la immigració irregular a la ciutat de Ceuta, no s'havia detectat un cas semblant. Per primera vegada, un immigrant ha estat descobert quan intentava saltar, des de Ceuta, la tanca que separa la ciutat del Marroc per tornar al seu país d'origen (Mali).

El succés ha cridat l'atenció de la Guàrdia Civil, que va detectar la intenció de l'immigrant diumenge passat, quan van activar-se les alarmes del pas fronterer. Els agents van pensar que es tractava d'un servei rutinari per frenar l'entrada a la Península d'immigrants subsaharians, però van comprovar que el protagonista intentava fer el salt invers, en direcció al Marroc.

L'immigrant, Omar Chuick, natural de Mali, va manifestar als dos agents que feia quatre anys que era a Ceuta i que, davant la impossibilitat de viatjar a la Península, pretenia tornar al seu país d'origen. Chuick va afirmar que estava cansat d'esperar i que no tenia perspectives de futur a Ceuta. L'home havia arribat a la ciutat autònoma després d'un trajecte amb pastera. Les autoritats han confirmat a EFE que l'immigrant només va ser rebutjat, i no detingut, ja que es trobava en un espai no autoritzat.

stats