IMMIGRACIÓ
Societat 02/09/2012

Gairebé 90 immigrants ja han arribat en pastera a l'illa de Tierra, a prop de Melilla

Les dones i els nadons han sigut traslladats a Melilla per ser atesos i el delegat del govern estatal hi veu la mà de màfies de tràfic d'éssers humans

Efe
2 min

Melilla / MadridUn grup de 68 immigrants, tres d'ells menors, ha arribat aquesta matinada a l'illa de Tierra, un petit illot situat a l'arxipèlag d'Alhucemas, davant les costes marroquines, a uns 100 quilòmetres a l'oest de Melilla. Segons ha informat aquest diumenge la Delegació del govern espanyol en un comunicat, entre els immigrants que "en principi" s'han comptabilitzat es troben tres menors i 17 dones. Els immigrants han arribat a l'illot, en el qual ja hi havia tretze subsaharians, a les 05.20 hores, deu minuts després que aproximadament 60 subsaharians hagin intentat saltar la tanca de Melilla, sense que cap d'ells aconseguís el seu propòsit d'accedir a territori espanyol a través de la reixa.

Fonts del ministeri de l'Interior han assegurat a Efe que els tres menors seran traslladats a Melilla en les pròximes hores, ja que són els més vulnerables, mentre que els restants es quedaran a l'illot a l'espera de buscar una solució en col·laboració amb les autoritats marroquines.

L'illa de Tierra es va convertir en notícia dimecres passat amb l'arribada a aquest lloc en pastera de 19 immigrants. Sis d'ells, tres nadons i tres dones –una d'elles embarassada i les altres dues, mares dels petits–, van ser traslladats a Melilla, i els tretze restants es van quedar a l'illot, fins llavors deshabitat.

La guarnició militar destinada al penyal d'Alhucemas, pròxim a l'illa de Tierra, s'ha encarregat de donar assistència humanitària als immigrants que des de dimecres romanien a la zona, als quals s'han subministrat mantes, aigua i menjar. L'arribada d'aquest grup de gairebé 70 persones suposa la major onada d'immigrants arribats a penyals i illots de sobirania espanyola situats al nord d'Àfrica.

El delegat del govern espanyol, Abdelmalik El Barkani, no dubta que es tracta d'una acció "perfectament coordinada i orquestrada" per part de les màfies que trafiquen amb éssers humans, que posen en perill fins i tot la vida de menors. Segons El Barkani, la "delicada" situació que hi ha a l'illa de Tierra des que el passat dia 29 hi va arribar un primer grup de 19 immigrants posa "sobre la taula" la necessitat de coordinar una política d'immigració que aconsegueixi avortar el negoci de les màfies i impliqui en major mesura la Unió Europea.

stats