Societat 13/08/2012

Controlat l'incendi de la Cerdanya, que ha cremat 290 hectàrees

Uns nens que jugaven amb foc o un cotxe avariat, les possibles causes del foc

Auri Garcia Morera
1 min
Un mitjà aeri deixa anar l'aigua a l'incendi de la Cerdanya aquesta tarda de diumenge / ACN

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les 19.03 hores d'aquest diumenge l'incendi de la Cerdanya, que segons les últimes estimacions del Cos d'Agents Rurals ha cremat una superfície de 290 hectàrees, de les quals el 85% és matoll i el 15% és massa forestal de pi negre. Els bombers continuen treballant a la zona per acabar d'extingir el foc, que es va iniciar dissabte al migdia en una cabanya molt a prop de la urbanització de Niula, a Ger.

En un primer moment els agents rurals treballaven amb la hipòtesi que el foc hauria estat provocat per uns joves que jugaven amb branques i foc a la cabanya. Durant el dia de diumenge, però, han pogut parlar amb veïns que els han assegurat que dissabte a la tarda no hi havia nens a la urbanització. A més, els veïns també expliquen que havien vist circular per la zona un cotxe avariat, que podria haver provocat una espurna i desencadenat l'incendi.

El mapa diari de perill d'incendi de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat ha rebaixat el nivell risc per al dilluns. Hi predomina el perill alt, mentre que diumenge el perill era molt alt i dissabte hi havia més presència de perill extrem. La direcció general de Protecció Civil ha desactivat aquest diumenge al vespre les alertes per onada de calor i per risc d'incendi.

stats