SOCIETAT
Societat 15/05/2012

L'incendi de Rasquera ha cremat unes 25 hectàrees de bosc i matoll

Una quarantena de dotacions dels Bombers treballen per apagar el foc, que continua actiu

Acn
1 min

RasqueraL'incendi que afecta des d'aquest migdia un zona forestal a Rasquera ja ha cremat unes 25 hectàrees de bosc i matoll i continua actiu. El foc s'ha iniciat poc després de dos quarts d'una del migdia al paratge del Corral de Tono i s'ha estès fins a la Serra de Cardó, concretament a la zona coneguda com la Font del Peix. Hi treballen 33 dotacions terrestres i set d'aèries dels Bombers de la Generalitat. La complexa orografia de la zona dificulta les tasques d'extinció fins al punt que els Bombers han transportat personal amb helicòpter en aquells indrets que són inaccessibles per als vehicles. Algunes de les hectàrees cremades pertanyen a l'Espai d'Interès Natural de la Serra de Cardó.

Alguns masos que es troben a la zona haurien estat desallotjats i aquesta tarda els Mossos d'Esquadra prenen declaració a un testimoni, però de moment no hi ha cap detingut. Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Infocat.

En les tasques d'extinció hi col·laboren també diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius del cos d'Agents Rurals i unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal.

stats