SOCIETAT
Societat 06/01/2012

Els bombers controlen l'incendi forestal a Amposta

El foc ha mobilitzat 25 dotacions terrestres. El vent ha impedit l'enlairament d'helicòpters

Ara
1 min

AmpostaEl bombers han aconseguit controlar l'incendi que s'ha declarat aquest divendres a la tarda a la serra de l'Antic, a Amposta. El foc ha cremat al costat del punt quilomètric 1077 de la carretera N-340.

L'orografia complicada de la zona i, sobretot, el vent, han dificultat molt les tasques dels bombers. El foc ha anat avançant dirigit pel vent i també pel contravent.

Els bombers continuaran treballant les properes hores, amb una desena de dotacions, per tal de revisar i remullar la zona afectada pel foc per evitar cap revifada.

Segons les primeres dades provisionals, facilitades pel cos d'Agents Rurals, el foc hauria cremat unes 4'5 hectàrees de pi blanc i matoll.

Arran de les fortes ratxes, només han pogut treballar amb dificultat dos avions de vigilància i atac, que ja han retornat a la base amb l'arribada de l'ocàs. Els helicòpters no s'han pogut enlairar.

Cap persona ha resultat ferida i tampoc ha sigut necessari fer cap desallotjament.

A tres quarts de tres de la tarda els Bombers han sigut alertats d'un altre incendi forestal a Berga, al costat de la carretera C-16, al punt quilomètric 95.

Fins al lloc s'han desplaçat cinc dotacions terrestres, que poc després de les quatre ja han donat el foc per controlat. L'incendi hauria cremat aproximadament 1,5 hectàrees d'un bosc de garrics.

stats