SOCIETAT
Societat 13/04/2011

Un incendi al barri de la Barceloneta provoca un ferit greu i deu de lleus

El foc, que ja ha estat extingit, ha cremat un edifici abandonat on hi havia 12 persones. Un dels afectats ha patit cremades de segon grau i està ingressat a la Vall d'Hebron

Redacció
2 min
L'edifici incendiat, al barri de Sants / ACN

BarcelonaDeu persones han resultat ferides per inhalació de fum i una altra més per cremades en un incendi en un edifici abandonat al número 19 del carrer Berenguer Mallol de Barcelona, al barri de la Barceloneta. Segons els Bombers, a dins l'edifici hi havia una dotzena de persones. El ferit per cremades es considera greu, i té lesions al 20% del cos de fins a segon grau. Ha estat traslladat a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron.

Els Bombers hi han enviat nou dotacions i també s'hi han desplaçat sis ambulàncies. L'avís s'ha rebut poc abans de les cinc de la matinada d'aquest dimecres, i una hora més tard el foc estava controlat. Tot i que el foc està controlat, els Bombers han remullat la zona un cop apagat el foc i han inspeccionat l'immoble de sis plantes per determinar si hi ha més danys. De moment, han determinat que l'estructura no perilla.

Segons han denunciat avui els veïns, l'edifici està abandonat des de fa nou anys, quan el propietari va deixar de restaurar-lo per una qüestió burocràtica (estava afectat per la llei de Costes i, tot i que les obres van engegar sense els permisos, l'Ajuntament les va acabar aturant i van quedar les bastides muntades durant prop de tres anys). El president de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Manel Moscat, ha assegurat que els veïns han denunciat diverses vegades davant els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona l'entrada il·legal a l'edifici de grups de persones que han causat altres incendis i incidents al barri. Ha afegit que l'associació de veïns reclamarà al consistori que o bé compri l'edifici o bé obligui el propietari a finalitzar la restauració, perquè deixin de produir-se situacions similars a l'ocorreguda aquesta matinada.

stats