SOCIETAT
Societat 17/05/2012

Bernat Pellisa, alcalde de Rasquera: "Ara toca tornar a començar, com disset anys enrere"

Els pastors del poble han perdut les pastures i hauran de traslladar els corrals i els ramats en els pròxims dies

Acn
2 min

Rasquera"Torna a ser una catàstrofe". Així expressava l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, el que està en boca de tots els veïns del poble que han començat a veure l'efecte devastador de l'incendi que crema des d'aquest dimarts a les Terres de l'Ebre. La pitjor part se l'han emportat els tres pastors que queden al poble que s'han quedat sense les pastures pels seus ramats. Ahir ja es va començar a portar menjar als animals i aquest dijous, els agents rurals i Mossos d'Esquadra han acompanyat els pastors i propietaris de masies fins a les seves finques. "Ara toca tornar a començar, com disset anys enrere, i ho farem", ha afegit. Aquest cap de setmana es traslladaran els corrals i ramats.

L'alcalde ha deixat clar que els animals, principalment cabra blanca, poden subsistir amb el menjar que els hi ha portat durant dos o tres dies i, per tant, durant aquest cap de setmana es començarà el trasllat cap a altres zones de pastura que no han quedat afectades, del terme de Rasquera i, fins i tot, del terme de Tivenys (Baix Ebre). "Els animals estan estressats, ha entrat fum als corrals, però hem de gestionar-ho bé", ha afegit.

Tot i que el paisatge ara és desolador i els ànims estan per terra, Pellisa s'ha mostrat convençut de poder mantenir l'activitat ramadera al poble. "Són gent molt valenta, i tornarem a començar, segur", ha sentenciat.

En els pròxims dies s'estudiarà amb els tècnics del Departament de Medi Ambient una possible repoblació de la zona, tot i que ara mateix és aviat per parlar-ne, i cal veure com evoluciona la primavera. "Si hi ha pluges i la primavera és favorable tornarà a brotar, però el foc ha fet molt de mal", ha manifestat.

stats