SOCIETAT
Societat 08/04/2011

La jutge investiga Saura i Boada per obstrucció a la justícia en l'incendi d'Horta de Sant Joan

També hi ha imputats tres comandaments dels Bombers. La magistrada ha acceptat la petició dels advocats de les famílies dels cinc bombers morts en el sinistre

Redacció
1 min

GandesaLa jutge de Gandesa que porta el cas de l'incendi de Sant Joan ha decidit investigar l'antiga cúpula de la conselleria d'Interior per un suposat delicte d'obstrucció a la justícia. La magistrada podria citar a declarar l'exconseller Joan Saura i el seu segon, Joan Boada.

La jutge ha acceptat la petició dels advocats de les famílies dels cinc bombers morts en el sinistre, i ha obert diligències prèvies per un possible delicte d'obstrucció a la justícia. La magistrada investigarà Saura, Boada i tres comandaments dels Bombers: Antoni Rifà, Agustí Gatell i Joan Rovira.

La denúncia presentada per les famílies parla de pressions polítiques, tant a l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, com al cap del parc de bombers. Concretament, la denúncia parla d'un sopar el 21 de juliol –dia en què van morir els bombers–, en què Saura i Boada haurien demanat a l'alcalde que canviés la seva declaració i que deixés de dir que hi havia hagut descoordinació entre els comandaments del bombers.

L'advocat Pau Simarro, que és qui porta la defensa de les famílies dels bombers morts, ha explicat que si les diligències prosperen caldrà demanar la compareixença de Saura, Boada i la cúpula dels bombers.

L'incendi d'Horta de Sant Joan va costar la vida a cinc bombers. El cas va donar un gir amb la imputació del responsable de l'operatiu dels bombers, Delta 0 (Carles Font), per cinc delictes d'homicidi.

La conselleria d'Interior ha assegurat que no ha rebut encara cap notificació de les imputacions.

stats