INCENDI
Societat 14/10/2011

Controlat l'incendi del Pallars Sobirà després de cremar més de 200 hectàrees

El foc es va declarar en una zona de difícil accés aquest dijous a la tarda

Ara
1 min
Més de 50 hectàrees cremen a Soriguera

SorigueraL'incendi de Soriguera, al Pallars Sobirà, està controlat des tres quarts de tres d'aquest divendres a la tarda, segons els Bombers de la Generalitat.

El foc, localitzat al Serrat de Santa Creu, ha cremat, segons informacions del Cos d'Agents Rurals, una superfície de 204,29 hectàrees de vegetació, de les quals 24 hectàrees són d'arbres i, la resta, de matolls i pastura alta.

A la zona del foc, encara hi ha 37 dotacions terrestres i nou mitjans aeris que treballen en l'extinció definitiva de l'incendi. L'helicòpter bombarder i l'hidroavió del Medi Ambient ja s'han retirat.

També s'han desplaçat fins al lloc de l'incendi sis patrulles dels Mossos d'Esquadra i 10 agents del Cos d'Agents Rurals. Pel que fa al trànsit, segons el Servei Català de Trànsit, des de la una del migdia torna a estar obert un carril de la carretera N-260 a la zona, amb alternatiu. La direcció general de Protecció Civil manté, en fase de prealerta, el pla Infocat.

L'incendi era en una zona de difícil accés i les flames van anar pujant, aquest dijous, fins a la carena, entre els 1.700 i els 2.000 metres d'altitud, al peu de la carretera N-260 (entre els punts quilomètrics 263 i 267).

La manca de camins a la muntanya, el vent moderat i la sequera acumulada han dificultat les tasques dels bombers.

stats