EMERGÈNCIES
Societat 27/08/2011

Cap de setmana amb alt risc d'incendi a dues comarques de terres de l'Ebre

Protecció Civil manté activada avui l'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals, l'Infocat, per la situació d'altes temperatures, ambient i massa forestal seca i presència de vents sostinguda

Redacció/acn
1 min

BarcelonaL'alerta es manté activada des de dijous passat després de la reunió del comitè de seguiment del pla. Protecció Civil recomana a la població que s'extremin les precaucions. Aquest migdia hi ha un risc extrem d'incendis forestals a les comarques del Baix Ebre i la Ribera d'Ebre.

També hi ha un perill molt alt a les comarques de l'Anoia, l'Alt Camp, l'Alt Penedès, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Montsià, la Noguera, el Priorat, el Segrià, la Segarra, el Tarragonès, la Terra Alta i l'Urgell.

La direcció general de Medi Natural i Biodiversitat va suspendre els permisos i altres treballs habituals del seu personal, per dedicar els efectius de guàrdia dels agents rurals i els mitjans aeris d'aquest cos a les tasques de vigilància. Els Bombers també s'han mobilitzat per destinar recursos a les zones de risc, i traslladar les columnes mòbils cap a llocs estratègics.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), la Direcció General de Protecció Civil, fa un seguiment de l'evolució de la situació i de qualsevol incident que es pugui produir. Es demana a la població que extremi les precaucions.

Des del CECAT s'ha comunicat la situació als ajuntaments de les zones en risc i les actuacions que cal fer.

stats