SUCCESSOS
Societat 20/03/2011

Un incendi obliga a tancar un institut de Barcelona fins al curs que ve

Aquesta matinada, un incendi ha cremat uns 600 metres quadrats de l'institut Josep Pla, al barri del Turó de la Peira de Barcelona

Redacció
1 min
L'estat en què ha quedat l'IES Josep Pla després de l'incendi / ALEIX MEGÍAS

BarcelonaUn incendi ha cremat una part de l'institut de Josep Pla al Turó de la Peira, al districte barceloní de Nou Barris, durant la matinada passada, segons han informat avui fonts de l'Ajuntament de Barcelona. L'avís s'ha rebut al voltant de les 05.40 hores d'avui i nou vehicles de bombers s'han desplaçat fins al carrer Vall d'Ordesa, on es troba el centre, per extingir les flames. Uns treballs que han durat tres hores.

El foc ha afectat una part de l'edifici, uns 600 metres quadrats, i la resta del centre ha quedat afectada pel fum, i a més els serveis de l'institut, com aigua i llum, han quedat inutilitzats. Com que el foc s'ha produït de matinada, no hi ha hagut persones afectades i tampoc ha fet falta fer cap tipus d'evacuació.

La consellera d'Educació, Irenen Rigau, ha explicat que els 400 alumnes no podran assistir a classe aquest dilluns i que hauran de ser reubicats en d'altres centres fins el curs que ve. Segons Rigau, "la causa és una irresponsabilitat greu" perquè el foc "ha anat de fora cap a dins". L'Ajuntament de Barcelona, però, no s'ha pronunciat sobre les causes i el bombers ja han iniciat la investigació.

stats