Societat 06/01/2012

Un incendi porta la policia fins a un 'coffee shop' amb plantació de marihuana al mig de Sarrià

Els Mossos d'Esquadra detenen els tres responsables del local, que es presentava com un club de fumadors de pipa i no tenia cap tipus de llicència d'activitat vigent. Hi havia 159 plantes de cànnabis

Ara
1 min
La plantació de marihuana descoberta a Sarrià arran d'un incendi / PME

BarcelonaEl fum indica foc i a vegades alguna cosa més. Un incendi ha portat els Mossos d'Esquadra fins a una petita plantació de marihuana, amb 159 plantes, al cor del barri de Sarrià de Barcelona. Les plantes creixien a la rebotiga del que era un 'coffee shop' i es presentava com un club de fumadors de pipa, però que no tenia cap llicència d'activitat en vigor, segons la policia.

Els Mossos han detingut els tres responsables del local, tres veïns de Barcelona de 21, 26 i 29 anys i de nacionalitat espanyola, acusats d'un delicte contra la salut pública, per considerar que cultivaven la marihuana i després la comercialitzaven com a droga.

L'incendi que va destapar el cas es va produir diumenge. Els bombers hi van acudir per sufocar les flames i també hi van anar, com marca el protocol, patrulles policials. En inspeccionar l'establiment van descobrir, al final d'un passadís i darrere d'una porta tallafocs, el 'jardí', instal·lat en una estança d'uns 16 metres quadrats. Segons la policia, la sala estava condicionada com a viver per afavorir el creixement de les plantes. Hi havia un sistema de llums específic per imitar la llum natural –com es fa en totes les plantacions de marihuana en l'interior de locals–, i també hi havia un sistema de reg, a més d'aire condicionat per mantenir la sala a la temperatura adequada per al cultiu i un sistema de ventilació. La policia també hi va trobar balances de precisió.

stats